Pubsubhubbub nedir Türkçe

Selamlar sevgili Blogger kullanıcıları.
sitelerimin indexlenme hızını artırmak için yabancı kaynaklarda Blogger feed url leri konularını incelerken Google pubsubhubbub diye birşeyle karşılaştım.
ve baktım pek türkçe bir bilgi yok. bunun üzerine şimdiden edindiğim bilgileri anladığım kadarıyla ve bildiğim kadarıyla sizlerle paylaşacağım.


Pubsubhubbub+nedir+Türkçe


PUBSUBHUBBUB NEDİR TÜRKÇE
Pubsubhubbub Google'ın site takipçilerine site içeriklerini hızlıca aktaran sosyal bağlantı site eklentisi türüdür.

Google Pubsub hubbub açılımı nedir?
Pub:puplish sub:subcribe hub: ikisini bağlayan bub: ise bubble gum yani balonlu sakızın kısaltılmışıdır. sonuncu olan bub pubsubhub a bir farklılık ve şekil olsun diye eklenmiştir. ve yayıncılarla site takipçileri birbirine bağlayan yani sitelerine ekledikleri son içerikleri takipçilerine hemen haber veren bir besleme (feed) servisidir.

Sitelere pubsubhubbub nasıl eklenir.
Google pubsubhubbub sitesinde wordpress php asp pek çok siteye pubsubhubbub nasıl entegre edilir göstermiş ama maalesef blogger ve html siteye nasıl pubsubhubbub ekleme nasıl olur göstermemiş
öğrendiğim kadarıyla bir pubsubhubbub hesabı açıyorsunuz sitenizin urlsini giriyorsunuz ve benzersiz bir url alıyorsunuz bu url nizi sitenizin head tagı içerisine link  rel="hub" etiketiyle ekliyorsunuz.
şimdi biraz ona uğraşacağım.

ekleyince ne oluyor site daha mı çabuk indexleniyor onu gözlemleyeceğim ve sizlerle paylaşacağım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MHP İhsan Barutçu Kaset Skandali

İbni Sina Hastanesi Doktorları

Küfürsüz -18 Karikatürler komik capsler ve hareketli gifler

AnaSayfa | iletişim | sitemap
2008-2020 Bloggeryum ©